Cheesecake cu capsuni

de Oana in Prajituri, 2 Iun 2013 | 9762 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g biscuiti digestivi
  • 100 g unt topit
  • 1 lingurita praf de scortisoara
  • 500 g branza dulce de vaci
  • 250 g mascarpone
  • 3 oua
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 g zahar brun
  • 1 lingurita vanilie
  • coaja rasa de la jumatate de lamaie
  • suc de la jumatate de lamaie
  • 400 g capsuni mici + 3 linguri zahar pentru topping
  • capsuni cu codita pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu capsuni:

Se incinge cuptorul si se potriveste focul la mediu spre mic (180 grade).

Biscuitii digestivi se maruntesc la robot, apoi se amesteca cu praful de scortisoara si cu untul topit. Se preseaza bine intr-o forma cu pereti detasabili si se pune la rece pana se pregateste compozitia de branza.

In vazul de robot se amesteca toate ingredientele pentru umplutura: branza dulce, mascarpone, ouale, zaharul, frisca lichida, sucul si coaja de lamaie si vanilia. Se mixeaza toate bine de tot pana se obtine o crema fina.

Se toarna compozitia de branza peste biscuiti si se pune forma in cuptor. Se lasa pana se incheaga bine compozitia si incepe sa se rumeneasca usor.

Se scoate din cuptor si se lasa la racit in forma, apoi se pune la frigider cel putin 2 ore.

Pentru topingul de capsuni, se amesteca zaharul cu capsunile micute spalate bine si se stropesc cu putin azeama de lamaie. Se pune vasul pe foc si se lasa la fiert pana scade sucul si incepe sa se ingroase putin. Se lasa la racit.

Se decoreaza cheesecake-ul cu capsunile cu codita si se serveste o felie generoasa cu sos de capsuni. Divin!

TIPS-URI

1

In loc de biscuiti digestivi folositi 20 de piscoturi de sampanie si le sfaramati la robot. Blatul va iesi muult mai fin si mai bun decat cu biscuitii digestivi. Astia sunt mai "de fite" :) de dieta...am facut si eu acum "sa vad cum e". Insa cu piscoturi e mult mai bun blatul, Iar combinatia cu scortisoara e de vis! sa nu omiteti!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (35)

susu 1

01.07.2013, 22:44

ce rumen si frumos

Krystyan Trendy 1

30.12.2014, 12:59

ce deliciu !

Rahela Velicu 1

05.03.2016, 20:12

de facut neparat!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu oreo si capsuni